Boerenkaas_groentenspiezen_bbq_cum_laude

Boerenkaas groentenspiezen bbq

Bereidingswijze:

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken van 3 cm. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in plakken van 2 cm. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel. Verdeel de groenten in een ruime schaal. Hak de kruiden fijn en knijp de knoflook boven de groenten uit. Besprenkel alles licht met olie en bestrooi met de kruiden, zout en peper. Schep de groenten om, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur marineren. Steek intussen de BBQ aan. Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze in ca. 5 minuten op de BBQ bruin en keer ze regelmatig. Neem ze van de BBQ, leg ze op een schaal of bord en rasp royaal Boerenkaas over de hete spiezen zodat de kaas wat gaat smelten.

Bereiden: ± 20 min.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 maïskolf (gekookt)
  • 1 rode ui
  • ca. 6 cherrytomaatjes
  • 1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas

Extra nodig:

  • 8 metalen spiezen
  • kaasrasp

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.