Mini-pasteitjes met Boerenkaas

  Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht Bereidingswijze: Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de […]

Lees verder…

Gepofte aardappel met gerijpte Boerenkaas

Een heerlijk bijgerecht. Lekker te combineren met gebakken lamsvlees, varkensvlees, kip met tomatensalade en/of roergebakken groenten Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon en snij ze elk drie à 4 keer overdwars tot 3/4 in, zodat ze een beetje open staan, en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie. Hak de […]

Lees verder…

Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas

Een smakelijk bijgerecht. Lekker met gebakken worstjes en veldsla besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en geroosterde pompoenpitten. Bereidingswijze: Breng de melk met de bouillon aan de kook. Schil de koolraap en snij hem in blokjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes koolraap in ca. 15 min gaar in de melk-bouillon. Verwarm de oven voor op […]

Lees verder…