Boerenkaas groentenspiezen bbq

  Groentenspiezen van de barbecue met geraspte Boerenkaas Bereidingswijze: Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken van 3 cm. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in plakken van 2 cm. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel. Verdeel de groenten in […]

Lees verder…

Caponata met overjarige Boerenkaas

  Caponata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Sicilië (Italië) komt. Het is een gekookte salade die traditioneel bestaat uit aubergine met bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Er zijn in de loop der tijd veel varianten ontstaan. In deze variant bakken we in boerenboter in plaats van olijfolie en hebben we de bleekselderij […]

Lees verder…

Gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika gevuld met Goudse Boerenkaas en zachte geitenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng de geitenkaas met de crème fraîche of boerenroom, de Goudse Boerenkaas, knoflook, basilicum, ei, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Vul de gehalveerde paprika’s […]

Lees verder…

Hollandse kaasquiche

Quiche van jongere en oudere Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180/200 ºC (hetelucht/elektrisch). Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestuif het werkvlak met wat bloem, leg het deeg weer op elkaar en rol het vervolgens uit tot de grootte van een royale ovenschaal. Leg de deegplakjes in de ovenschaal en laat rondom een rand omhoog staan. […]

Lees verder…

Pastagratin met Boerenkaas

Penne met courgette en met Boerenkaas gegratineerd Bereidingswijze: Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de lente-ui circa 1 min. in de boter. Voeg de courgette toe en bak deze 3 min. mee. Roer de peterselie en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de […]

Lees verder…

Pesto met Boerenkaas

Groene pesto met overjarige Boerenkaas   Pesto genovese is de oorspronkelijke Italiaanse variant die gemaakt wordt met Parmezaanse kaas en Pecorino. Deze variant met overjarige Goudse Boerenkaas is ook al zo’n delicatesse. Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur in 3 min. goudbruin. Laat de pijnboompitten voor verdere verwerking goed afkoelen. […]

Lees verder…

Courgettekoekjes met oude Boerenkaas

Een mooi groentegerecht voor vier personen. Heerlijk bij bijvoorbeeld (geroosterde) kip. Bereidingswijze: Rasp de courgette grof en in lange slierten. Roer in een kom alle ingrediënten, behalve de olijfolie, door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan een beetje olie. Schep met een grote lepel telkens kleine hoopjes […]

Lees verder…

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

  Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht Bereidingswijze: Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de […]

Lees verder…

Gepofte aardappel met gerijpte Boerenkaas

Een heerlijk bijgerecht. Lekker te combineren met gebakken lamsvlees, varkensvlees, kip met tomatensalade en/of roergebakken groenten Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon en snij ze elk drie à 4 keer overdwars tot 3/4 in, zodat ze een beetje open staan, en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie. Hak de […]

Lees verder…