Bloemkool, tomaatjes en Boeren-Leidse kaas

  Bloemkool met tomaatjes en Boeren-Leidse kaas uit de oven Bereidingswijze: Zet een pan met water en wat zout op om de bloemkool te blancheren. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snij de bloemkool in gelijke, niet te kleine bloemkoolroosjes. Kook de bloemkoolroosjes ca. 15 min. in het kokende water tot ze net gaar […]

Lees verder…

Boerenkaas witlofsalade

  Witlofsalade met extra belegen Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Halveer de witlof in de lengte en snij de steelaanzet eruit. Snij de witlof dwars in brede reepjes. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in stukjes. Snij de bleekselderij in stukjes, de radijsjes in plakjes en hak de walnoten grof. Schep […]

Lees verder…

Spinazietaart met brandnetelkaas

Spinazietaart met brandnetelkaas en oude Boerenkaas   Deze taart is heerlijk in combinatie met vlees. Bijvoorbeeld lamsrack of malse runder ribeye. Bereidingswijze: Verhit de oven tot 200 °C. Zet een middelgrote (ongeveer 26 cm) ovenbestendige koekenpan op matig vuur. Verhit in de koekenpan een beetje olijfolie en een klontje boerenboter en doe er ineens de […]

Lees verder…