Gevulde courgette met risotto en Boerenkaas

Gevulde courgette met risotto en Boerenkaas

Courgettes gevuld met risotto, Boeren graskaas en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes doormidden en hol de courgettes tot een centimeter uit. Snij de uitgeschepte courgette vulling en de tomaat in blokjes. Plaats de courgette bootjes in een ovenschaal en laat ze alvast voorgaren in de voorverwarmde oven. […]

Lees verder…

Hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Receptkaart april: hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Gebakken deegrolletjes met spinazie en Boeren-Leidse kaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de gehakte spinazie ontdooien in een kom en giet vervolgens het overtollige water weg. Gebruik je verse, verhit deze dan in een grote pan, schep om totdat deze geheel geslonken is. Laat het […]

Lees verder…

Kaasfondue met 3 soorten Boerenkaas

Kaasfondue met 3 soorten Boerenkaas

Kaasfondue met Cum Laude winnende kazen. Kies je eigen favoriete Boerenkaas en andere kazen van de boerderij. Bereidingswijze: Haal de korst van de kazen. Rasp de harde kazen in een keukenmachine en brokkel de zachte kazen. Snij een knoflookteentje doormidden en wrijf daarmee de fonduepan in. Giet de Boerenmelk in de pan en breng op […]

Lees verder…

Krokante aubergine met Boerenkaas

Krokante aubergine met Boerenkaas

Gepaneerde aubergine stengels met Boerenkaas en tomatenchutney Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ris de tijmblaadjes van de stengels. Meng in een kom het broodkruim, geraspte kaas, tijm, peper en olijfolie. Snij vervolgens de aubergines in lange repen. Klop het ei samen met de melk los. Dip de […]

Lees verder…

Spruitjesstamppot met Boerenkaas

Spruitjesstamppot met Boerenkaas, champignons en noten Bereidingswijze: Snij de aardappelen in grove stukken en doe in een grote pan met deksel. Maak de spruitjes schoon door de kontjes af te snijden. Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en voeg na 5 min. de spruitjes bij de aardappelen. Vervolgens nog 15 min. […]

Lees verder…