Linzen met schuim van boerenyoghurt

Pittige linzen met schuim van boerenyoghurt en ‘keitjes’ van koriander

Ingrediënten

(6 personen)
  • 250 g volle boerenyoghurt
  • 100 g mayonaise
  • 20 ml olijfolie
  • 60 gram groene linzen
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode peper, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • mespuntje kerrie
  • olijfolie
  • 170 ml kippenbouillon
  • 50 ml olijfolie
  • ¼ bosje korianderblaadjes
  • 50 g ‘Malto’ (maltose, verkrijgbaar bij de groothandel)
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Meng eerst de yoghurt met olijfolie en mayonaise, breng op smaak met iets zout. Doe dit mengsel in een kidde ( slagroomspuit) en draai hierop 2 patronen. Zet de kidde tot gebruik in de koelkast.

Voor de linzen het gesnipperde sjalotje met knoflook, rode peper en kerrie in een beetje olijfolie aanzweten. De linzen toevoegen en even meebakken. De kippenbouillon toevoegen en onder een vetvrij papiertje op laag vuur gaar koken. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog een scheutje olijfolie. Afgedekt bewaren tot gebruik.

Voor de ‘keitjes’ de olijfolie met de koriander in de blender gladdraaien en door een fijne zeef wrijven. Deze korianderolie met de malto en iets zout en peper mengen en deze in de koekenpan op middelmatig vuur tot mooie balletjes rollen.

Serveren:

Schep de warme linzen in een mooi glaasje ( ¾ vol) en spuit hier met de kidde het luchtige yoghurtschuim bovenop. Schep hierop de ‘keitjes’ van koriander en serveer direct met een klein lepeltje.

Heerlijk als amuse of voorgerechtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *