Linzen met schuim van boerenyoghurt

Pittige linzen met schuim van boerenyoghurt en ‘keitjes’ van koriander Bereidingswijze: Meng eerst de yoghurt met olijfolie en mayonaise, breng op smaak met iets zout. Doe dit mengsel in een kidde ( slagroomspuit) en draai hierop 2 patronen. Zet de kidde tot gebruik in de koelkast. Voor de linzen het gesnipperde sjalotje met knoflook, rode […]

Lees verder…

Soep met Boerenkaas, mosterd en prei

Boerenkaassoep Bereidingswijze: Meng de Boerenkaas met de tijm en leg op ruime afstand van elkaar eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel uit tot cirkels, maar zorg dat er geen grote gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8-12 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot ze krokant en […]

Lees verder…

Smoothies van boerenyoghurt of -melk

Smoothies in vier variaties: aardbei, abrikoos-kokos, framboos en chocolade Bereidingswijze: Aardbei: Leg 200 g stukjes rijpe aardbeien 1 uur in de diepvriezer. Pureer de aardbeien met 2 dl boerenyoghurt tot een dik, schuimig mengsel. Abrikoos-kokos: Leg de abrikozen (vers of uit blik) en de in plakjes gesneden banaan 1 uur in de diepvriezer. Pureer de […]

Lees verder…

Yoghurtshake

Shake van boerenyoghurt met amandel en perzik   Heerlijk als ontbijtdrank zonder ijsklontjes of als verfrissend tussendoortje met ijsklontjes Bereidingswijze: Schil de perzik of was de nectarine, verwijder de pit, houd eventueel een partje achter voor de garnering en snijd het overige vruchtvlees in grove stukjes. Doe alle ingrediënten in een mengbeker of blender en […]

Lees verder…

Lolly van geitenkaas

Lolly van geitenkaas, appel, rode biet en lavaspoeder   Heerlijk als amuse of als borrelhapje Bereidingswijze: Kook het bietensap met de gesneden sjalot, laurier en peperkorrels in tot ½ liter. Bind het bietensap met het aardappelzetmeel (aangemaakt met een klein beetje koud water) en de agar. Al roerende even goed doorkoken. De geitenkaas samen met […]

Lees verder…