MENU

Cum Laude Awards 2022

Verkiezing van de beste kaas en zuivel!

De verkiezingen van de beste kaas en zuivel, de Cum Laude Awards, staan weer voor de deur. Allereerst komen op 14 en 15 maart de keurmeesters samen op Fort Wierickerschans in Bodegraven voor de ‘technische keuringen’. Ruim dertig keurmeesters nemen kaas en zuivel uit diverse categorieën onder de loep. Denk aan oude en belegen Boerenkaas én andere kaas, gemaakt op de boerderij, zoals een kruidenkaas of een fijne brie. Maar ook karnemelk, yoghurt, kwark en boter worden zorgvuldig beoordeeld.

De gouden melkbus

Op 16 maart is het tijd voor de ‘prominentenkeuring’. Een zevental prominenten, ondermeer bekend van televisie, kiezen met elkaar de smakelijkste inzendingen in twee categorieën: ‘kaas en zachte kaas’ en ‘zuivel’, allemaal gemaakt op de boerderij. Beide winnaars worden beloond met de Den Besten Cum Laude Award, ook bekend als de ‘gouden melkbus met de grote oren’.

De prominenten zijn Laura de Grave (culinair journalist en kookboekenauteur), Felix Wilbrink (culinair commentator), Sandra Ysbrandy (televisiekok), Ramon Beuk (televisiekok), René Pluim (presentator en schrijver van kookboeken), Sharon de Miranda (televisiekok) en Martine Hauwert (presentatrice).

Zelf proeven?

Deze excellente kaas en zuivel is straks weer verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken en boerderijwinkels bij u in de buurt. Check op cumlaudeawards.nl de postcodechecker voor een adres bij u in de buurt.

Het Franse kaasje van Mathilde uit Nederland

...

Lees verder