Met filmcamera en fototoestel de boer op

De afgelopen weken zijn we met een cameraman, geluidsman, fotograaf en een heuse presentatrice de boer op geweest. Vier lange dagen op pad, langs kaas- en zuivelboerderijen in Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant, Flevoland en Friesland. We waren te gast bij maar liefst twaalf boerderijen. Op al deze boerderijen maken de boer en/of boerin zelf kaas en andere zuivelproducten met de melk van hun eigen koeien, geiten of schapen. We maakten opnames van het melken van de koeien, geiten en schapen, van koeien en schapen in de wei, van geiten en van pasgeboren kalfjes en van de bereiding van boerenboter, boerenkarnemelk, boerenkwark, boerenvla, boerenijs, boerenkaas en nog veel meer lekkere zuivelproducten van de boerderij.

Graag willen we alle meewerkende boeren en boerinnen heel hartelijk bedanken voor hun gastvrije ontvangst. We hebben tussen de opnames door gesmuld van heerlijke Boerenkaas, boerenkarnemelk, pas afgevulde, nog warme vanillevla en boerenijs dat gemaakt werd waar we bij waren. Oh, wat was dat lekker allemaal!

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de selectie van de beelden en de montage tot een mooie fotopresentatie en tot drie verschillende films: één korte film over boerderijzuivel, één korte film heel specifiek over boerenkaas en een educatiefilm over de kaas- en zuivelboerderij, speciaal bedoeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Zodra de films gereed zijn, krijgen ze een plekje op de website www.boerderijzuivel.nl. We zijn zo benieuwd naar het eindresultaat!

4 thoughts on “Met filmcamera en fototoestel de boer op

    1. Zodra de films gereed zijn, verschijnt er een nieuwsbericht op deze website met een link naar de films. We zijn nog net niet zover, dus vriendelijk verzoek om nog heel even geduld te hebben….. Uiterlijk maandag 29 september staan ze online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *