De Witte Welle

Kaart wordt geladen...

Adres
Achthoven Oost 7
Montfoort

Utrecht
3417 PC
Nederland


Wijnand en Claudia de Wit

… en de cowboys Boris, Wessel en Pepijn de Wit
Achthoven Oost 7
3417 PC Montfoort

E-mailadres: kaasboerderijdevendrigjes@outlook.

Twitter: @wittewelle

[quote]

De naam van onze kaasboerderij is afgeleid van “Wel”/ “Welle”, wat zoveel als “bron” of “stroom” betekent. Onze koeien geven witte melk; zij zijn onze melkbronnen.
Daarnaast heten wij De Wit. Dat deze naam voor onze boerderij ooit door een bevriende dierenarts in een dronken bui is verzonnen, weet hij trouwens zelf niet meer…
Alle melk van onze 160 koeien wordt rauw en vers door ons zelf verwerkt tot Boerenkaas.
De moeder van Wijnand is hiermee begonnen in 1980 en het virus van het kaasmaken is overgeslagen naar de volgende generatie. Doordat de melk geen hittebehandeling ondergaat, blijven alle van nature in de melk aanwezige waardevolle stoffen behouden.

Onze kaas staat bekend als zeer romig en smeuïg, gecombineerd met een laag zoutgehalte. Daarnaast voegen wij ook geen geur-, kleur-, of smaakstoffen toe.

Onze kaas is puur natuur, met liefde gemaakt en dat proef je!

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van naturel Goudse Boerenkazen van 16 kilogram, maar op aanvraag leveren we ook kazen met een kleiner gewicht. Onze kaas vindt zijn weg naar de consument via grote en kleine afnemers. Zo kun je onze kaas vinden bij Albert Heijn(extra belegen en oud), bij La Place van V&D in Utrecht, bij kaasspeciaalzaken, op markten en in restaurants. Ook verkopen wij kaas aan huis in ons winkeltje op donderdag, vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Voor rondleidingen verwijzen wij graag naar één van onze collega’s.

[/quote]

Binnenkort

  • Geen evenementen op deze locatie