MENU

Kaasboerderij de Ruurhoeve

Kaasboerderij De Ruurhoeve is een familiebedrijf waar al vier generaties op traditionele wijze kaas wordt gemaakt. Wij werken met respect voor onze omgeving en oog voor het welzijn van mens, dier en milieu. Eerlijke kaas begint met goede vruchtbare aarde voor het voer en een fijne leefomgeving voor onze koeien en kalfjes die leven in een familiekudde. Het hele productieproces is binnen ons eigen bedrijf georganiseerd, en in alle transparantie te bezichtigen bij ons op de boerderij. Wij verbouwen zelf het voer voor onze dieren, waardoor wij ook weten wat er uiteindelijk in de kaas zit. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat wij een puur en ecologisch verantwoord product leveren.

Onze koeien leven in een bijzondere familiekudde en genieten veel vrijheid. Zij bepalen zelf wanneer zij de wei ingaan, wanneer ze rusten en wanneer zij zich laten melken door de melkrobot. De dagverse melk stroomt van de pasteur direct naar de kaastobbe, waarna het proces begint dat uiteindelijk onze ambachtelijke kaas oplevert. Zonder toevoeging van kleur- geur- en smaakstoffen. Kaas die de tijd krijgt om op houten planken te rijpen. En dat proef je!
Alle ruwvoeders voor onze kaas komen van eigen land, en de bereidingswijze en rijping is traditioneel. Daarom is kaas van De Ruurhoeve een gecertificeerd Erkend Streekproduct (SPN) en Brabants Streekgoed.

Contact

www.ruurhoeve.nl
info@ruurhoeve.nl

creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder