Gepaneerde aubergine stengels met Boerenkaas en tomatenchutney
Ingrediënten
(Voor 16 stuks)
Voor de krokante aubergine met Boerenkaas:
- 2 aubergines
- 2 eieren
- 2 el Boerenmelk
- 150 g broodkruim
- 2 el olijfolie
- 200 g geraspte belegen Goudse Boerenkaas
- 3 takjes tijm
- zout en peper
Voor de chutney:
- 1 ui
- 3 tomaten
- 3 el azijn
- 1 el suiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ris de tijmblaadjes van de stengels. Meng in een kom het broodkruim, geraspte kaas, tijm, peper en olijfolie. Snij vervolgens de aubergines in lange repen. Klop het ei samen met de melk los. Dip de aubergines in het eimengsel en vervolgens in de broodkruim. Herhaal deze stap nogmaals. Druk eventueel nog wat extra paneer met kaas op de stengels. Plaats op de beklede bakplaat en bak goudbruin in ca. 20 min. Snij vervolgens de tomaten en de ui in kleine blokjes. Verhit deze vervolgens samen met de azijn en de suiker en laat 10 min. doorkoken. Laat de chutney afkoelen voor gebruik. Serveer de aubergine stengels samen met de tomatenchutney.
Bereiden: ca. 35 min.
Zie ook de receptkaart met dit recept.