Genieten van lekkerste Boerenkaas en -zuivel

genieten van lekkerste boerenkaas en -zuivel

Afgelopen zaterdag was het een gezellige drukte bij de Fenix Food Factory in Rotterdam. Niet alleen de normale drukte, ook rond Cum Laude was er het nodige te doen. Fenix Food Factory was de locatie voor ‘Ontmoet de Boer en Proef Cum Laude’.

Ze waren er – op één na die echt een goede reden had – allemaal: de boeren en boerinnen die op 10 maart zijn uitgeroepen tot landelijke Cum Laude winnaars. Allemaal zijn het winnaars in hun categorie met de lekkerste Boerenkaas en andere kaas en zuivel van de boerderij. Ondanks hernia’s (kaas maken is zwaar werk, hoor!), bezigheden op de boerderij, verplichtingen op markten etc, wisten de winnende boeren allemaal op hun tanden te bijten of iets te regelen, zodat ze vertegenwoordigd waren in Rotterdam. Ze lieten daar vol enthousiasme hun winnende producten proeven aan het publiek en praatten eindeloos over hun passie: het maken van eerlijke, pure, ambachtelijke zuivel, op hun eigen boerderij, met de melk van hun eigen koeien. Met de Vertina (een friszure geitenkaas in zonnebloemolie) was ook een geitenboerderij vertegenwoordigd. Jos van der Plas was er met de allerlekkerste Goudse Boerenkaas, de familie Captein was er met de nummer 2 en met de allerlekkerste oude Goudse Boerenkaas, Marijke Booij was er met de nummer 3 Goudse Boerenkaas, Theo Warmerdam met de allerlekkerste Boeren-Leidse met sleutels, Johan en Ivonne Noordam met de lekkerste ‘Kaas van de Boerderij’, Jan voor Mooi Mekkerland (met de Vertina), Frank en nog veel meer mensen van De Vijfsprong uit Vorden met de boeren acidophilus, Ina Versteegen met de lekkerste boerenkarnemelk, Trees van Leeuwen met haar winnende boerenboter en de familie Van Schaik met hun winnende boerenyoghurt.

Voorlopig is de Cum Laude Boerenkaas – zo lang de voorraad strekt – te koop in kaasspeciaalzaken, op markten en in een aantal supermarkten. Hetzelfde geldt voor de winnende ‘Kaas van de Boerderij’ van Zuivelboerderij Noordam. Voor de boeren acidophilus, boerenkarnemelk, boerenyoghurt en boerenboter, en natuurlijk ook voor de winnende kazen – ben je van harte welkom op de winnende kaas- en zuivelboerderijen! Zij vertellen je graag waar hun Cum Laude boerderijzuivel nog meer verkrijgbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *