Finalisten ‘Beste Boerenkaas specialist 2016’ bekend

Finalisten 'Beste Boerenkaasspecialist 2016' bekend

De finalisten voor de wedstrijd ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist 2016’ zijn bekend. Het zijn Zuivelhoeve Barneveld in Barneveld, Kaashandel De Brink in Deventer en Kaasboer Niek in Schoorl, zo meldt Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. De winnaar wordt op 7 maart bekendgemaakt.

Alle finalisten worden tussen 5 en 26 februari 2016 bezocht en beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury kijkt specifiek naar de productcategorie waarvoor de winkel staat ingeschreven. Deze onafhankelijke jury bestaat uit een vakjurylid, de vorige winnaar van deze categorie en een consumentenjury. Vakjurylid is Irene van de Voort, voorzitter van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders, de winnaars van 2014 zijn Deirdre en Ardaan de Groot van De Kaasmakerij in Almere.

Op maandagavond 7 maart a.s. volgt in het Dolfinarium te Harderwijk de spannende ontknoping: wie gaat met de trofee naar huis? Naast ‘Nederlands Beste Boerenkaasspecialist’, worden nog 2 andere winnaars bekend gemaakt: ‘Nederlands Beste Buitenlandse kaasspecialist’ en ‘Nederlands Beste Notenspecialist’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *