Educatie

Educatiefilm ‘Oer van de Boer’

Doelgroep: kinderen van 8 tot ca. 12 jaar.

Wist je dat boerderijzuivel echt op de boerderij wordt gemaakt? En dat kaas ook zuivel is? In deze educatiefilm neemt Lisa, een boerendochter, een kijkje op een aantal kaas- en zuivelboerderijen in Nederland. Zo ontdek je hoe boerenzuivel gemaakt wordt, welke soorten er zijn en hoe speciaal boerenkaas en al die andere zuivel van de boerderij is.

Deze video is heel geschikt voor een les of project over de herkomst van ons eten. Kaas- en zuivelboerderijen tonen de bereiding ‘van gras tot glas’ en ‘van koe tot kaas’, alles op één boerderij.

De video kan gebruikt worden voor een les in de klas.

Oer van de Boer van Boerderijzuivel en Boerenkaas op Vimeo.

Folder Boerderij zuivel

Een leuk vervolg op deze les in de klas is een excursie naar een kaas- of zuivelboerderij. Dit is mogelijk in de vorm van een Boerderij-Beleving, die in bijna alle provincies op verschillende boerderijen worden georganiseerd. Tijdens een Boerderij-Beleving gaan de kinderen zelf aan de slag met kleine handelingen op de boerderij. Voor schoolklassen is het mogelijk om een speciale afspraak te maken, die in overleg met een deelnemende boerderij bij u in de buurt kan worden ingepland. Voor meer informatie kunt u ook een verzoek indienen via het contactformulier.

Boerderijbeleving

  • Beurzen
  • Boerderijbeleving
  • Keuringen
  • Overig
  • Proeverijen