Cum Laude Awards kaas 2020

Een stukje Cum Laude Kaas smaakt toch net even anders dan een gewoon stukje kaas. In maart 2020 maken we bekend bij welke kaasboerderij de lekkerste Cum Laude Kaas gemaakt wordt!

De ‘Cum Laude Awards’ is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Elk jaar komen alle zelfzuivelende boeren bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kaas, gemaakt op de boerderij. Dit is de enige landelijke verkiezing voor boeren die hun kazen op ambachtelijke manier op de boerderij maken. Dit jaar worden de Cum Laude Awards uitgereikt op donderdag 12 maart 2020.

Binnen de drie categorieën, ‘Boerenkaas’, ‘Kaas van de boerderij’ en ‘Kaas van de Zuivelbereider’ gaan de kaasmakers met elkaar de strijd aan. Hun kazen worden gekeurd door de beste kaaskeurmeesters.

Deze keurmeesters kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.

De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Naast de prijswinnende kazen, is er dit jaar voor het eerst ook een ‘Den Besten Cum Laude Overall Winnaar’.

Bekijk ook de officiële pagina van Cum Laude Awards: www.cumlaudekaas.nl

Met dank aan onze (hoofd)sponsoren: