Cum Laude Awards kaas 2019

Een stukje Cum Laude Kaas smaakt toch net even anders dan een gewoon stukje kaas. In april maken we bekend waar je de lekkerste boerderijkaas van Nederland kunt kopen.
De ‘Cum Laude Awards’ is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Elk jaar komen alle zelfzuivelende boeren bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kaas, gemaakt op de boerderij. Dit is de enige landelijke verkiezing voor boeren die hun kazen op ambachtelijke manier op de boerderij maken. Dit jaar worden de Cum Laude Awards uitgereikt op 14 maart 2019.

Binnen de drie categorieën ‘Boerenkaas’, ‘Kaas van de boerderij’ en ‘Ambachtelijke kaas’ gaan de kaasmakers met elkaar de strijd aan. Hun kazen worden gekeurd door kaaskeurmeesters.

Deze keurmeesters kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.

De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt. Naast de prijswinnende kazen, is er dit jaar voor het eerst ook een ‘Den Besten Cum Laude Overall Winnaar’.

Bekijk ook de officiële pagina van Cum Laude Awards: www.cumlaudekaas.nl

Cum Laude Kaas wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsponsoren: 
Rabobank
CSK
Kaashandel Remijn
Zijerveld
Treurkaas
DeProducent

Deelsponsoren: 
Euroflex
Rademaker
Boska
AH (Bouterkaas)
Het Kaasmerk
Intercheese Holland
Kaashandel De Groot-Verburg

Sponsors:
In2Food
De Samenwerking
C van ’t Riet
Wijsman
ForFarmers
Alfa Accountants
WFC Food Consult
Anker Kaas
Blok kaas
De Zuivelhoeve
Kaashandel Van Riet
Van der Heiden