Boerenkaas stengels met ei

Boerenkaas stengels met een zacht gekookte eitje om in te dippen.

Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen. Vooral lekker bij het ontbijt, maar ook leuk voor bij de lunch. Dit recept is afkomstig van Kaas.nl.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 4 (biologische) eieren
  • 2 sneetjes wit brood
  • 50 gram geraspte belegen Boerenkaas
  • grof zeezout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snij de sneetjes brood in repen van ca. 2 cm dikte. Leg ze op een met bakpapier bekleed ovenplateau, houd wat afstand tussen de repen. Bestrooi met de geraspte Boerenkaas en maal er wat peper overheen. Schuif in het midden van de hete oven en laat de kaas in ca. 3 min smelten en goudbruin kleuren. Haal de kaasstengeltjes uit de oven en schep ze direct van het hete ovenplateau af, anders worden ze te hard.
Zet ondertussen een pannetje met heet water op. Kook het water. Laat de eitjes voorzichtig met een lepel in het hete water zakken en kook ze 5 min. Haal eruit en spoel direct koud af. Verwijder het kapje en serveer met de kaasstengeltjes en grof zeezout.

Bereiden: 15 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *