Zuivelacademie

De Zuivelacademie biedt leermodules van zuivelvakkennis op mbo 2,3-4 niveau. De zuivelindustrie biedt vele modules (99 op dit moment) die tegen betaling beschikbaar zijn.

Voor de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) is er een speciale omgeving binnen de Zuivelacademie. Heeft u vragen of wilt u zich verdiepen in een zuivelonderwerp, log dan in en vind antwoorden, cursussen, mede-ondernemers  en een forum voor tips, vragen en nieuwe ontwikkelingen.

De BBZ ontwikkelde zelf twee ambachtelijke cursusmodules. Er is een leermodule over Boerenkaas (het boek ‘Rondom Boerenkaas’ online), en één over boerderijzuivel (het boek ‘Boeren-Zuivel’ online). Deze modules zijn na inloggen beschikbaar voor € 30,- per stuk (excl. BTW). Voor leden van de BBZ zijn de modules gratis beschikbaar.

Ieder lid van de BBZ heeft een persoonlijk account. Daarmee heeft men toegang tot de 2 ambachtelijke leermodules van de BBZ. Ook is de Hygiënecode voor Boerderijzuivelbereiding voor leden van de BBZ online toegankelijk. De BBZ is eigenaar van de Hygiënecode voor Boerderijzuivelbereiding. Voorlopig is deze Hygiënecode ook voor niet-leden van de BBZ gratis beschikbaar. Belangstellenden kunnen via de mail een digitale versie aanvragen bij de voorzitter van de BBZ, Irene van de Voort. Ook voor alle andere vragen die de boerderijzuivel-omgeving van de Zuivelacademie betreffen, is zij het aanspreekpunt.

We hopen op een levendige en gezellige Zuivelacademie binnen de BBZ, waar ook interessante bijeenkomsten en studieclubs uit voort kunnen komen. Eventueel ook nieuwe kennis en weer nieuwe modules.

Voor de dummies: de BBZ-omgeving van de Zuivelacademie is een soort Facebook voor zelfzuivelaars, je  bent allemaal “vrienden” van elkaar en kan met inhoudelijke berichtjes  over zuivel en kaas in contact komen met elkaar. Daarnaast kun je digitale ‘boeken’ inzien, modules dus, verbonden aan cursussen die je kunt doen met echte mensen in gewone bijeenkomsten in een klasje.

Hieronder kunnen leden van de BBZ inloggen in de Zuivelacademie omgeving van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders: