EU-Campagne

 

Op 8 juli 2013 is de EU-campagne ‘Discover Farmhouse Dairy/Cheese’ in Nederland, Duitsland en Ierland van start gegaan. Deze driejarige campagne, die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie, omvat meerdere activiteiten en is gericht op het bevorderen van de kennis over en het imago en de consumptie van boerderijzuivel / boerenkaas. Een samenvatting van het Nederlandse programma op 1 A4 kunt u hier inzien.

Digitale fotopresentatie:

De nieuwe digitale fotopresentatie over Boerenkaas geeft een visuele impressie en ‘vertelt’ zo als het ware het verhaal van Boerenkaas. De fotopresentatie maakt deel uit van de campagne Discover Farmhouse Cheese en is speciaal bedoeld om (doorlopend) te vertonen in de kaasspeciaalzaak of op de kaasboerderij.

Download de fotopresentatie op ons Vimeokanaal. Zo kan je hem ook offline vertonen. Kies voor de instellingen van uw media player onder weergave voor ‘herhalen’.

Korte video over Boerenkaas:

De video ‘Oer van de Boer: Boerenkaas’ geeft in nog geen 3 minuten veel informatie over Boerenkaas en hoe dit op de boerderij gemaakt wordt. In Jip en Janneke taal, dus niet met ingewikkelde vaktermen, geschikt voor jong en oud.

Download de video ‘Oer van de Boer: Boerenkaas‘ op ons Vimeokanaal (hij is er ook als net iets  minder groot bestand, de kwaliteit is dan iets minder). Zo kunt u hem in uw winkel vertonen, zonder dat daarvoor een internetverbinding nodig is. Wilt u de video doorlopend vertonen? Kies voor de instellingen van uw media player onder weergave voor ‘herhalen’.

Korte video over boerderijzuivel:

De video ‘Oer van de Boer: boerderijzuivel’ is tot stand gekomen door filmopnames op een groot aantal kaas- en zuivelboerderijen. Echte Boerderijzuivel wordt echt op de boerderij gemaakt. Deze video is informatief voor jong en oud.

Download de video ‘Oer van de Boer: boerderijzuivel’ op ons Vimeokanaal als u hem in uw winkel of op de boerderij wilt vertonen. U heeft dan voor het afspelen geen internetverbinding meer nodig.

Educatiefilm Oer van de Boer:

Een 10 minuten durende video over boerderijzuivel en hoe dat op de boerderij gemaakt wordt. Lisa, een boerendochter, neemt een kijkje op een aantal kaas- en zuivelboerderijen. Ze vertelt hoeveel kaas- en zuivelboerderijen er nog zijn in Nederland en welke soorten boerenzuivel er zoal gemaakt worden op de boerderij. Zo ontdekken kinderen hoe boerenzuivel gemaakt wordt en hoe speciaal Boerenkaas en al die andere zuivel van de boerderij is.

Deze educatiefilm is geschikt om een les te verzorgen op een basisschool of om te vertonen op de kaas- of zuivelboerderij.

Download de video ‘Oer van de Boer’ op ons Vimeokanaal. Zo kunt u de video afspelen zonder dat u daarvoor een internetverbinding nodig heeft.

De meest recente receptkaart downloaden voor online verspreiding:

 

Receptkaart boerenkaaskoekjes met mosterdcrème en gerookte zalm 210

Receptkaart september: Boerenkaas koekje met zalm