Vind jouw lokale boer

Verkoopadressen: van boerderijwinkel tot supermarkt, van (streek-)markt tot kaas- en delicatessenwinkel

Op een groot aantal boerderijen ben je van harte welkom als je Boerenkaas en andere zuivel wilt kopen, soms hebben boerderijen (daarnaast) een webshop. Ook zijn er steeds meer streekmarkten waar je kaas en zuivel van de boerderij kunt vinden en waar je bovendien de boer of boerin ontmoet. Heel praktisch en lekker is een abonnement op een wekelijks pakket met streekproducten, vaak ook met Boerenkaas, boerenyoghurt en/of boerenboter. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de regio waar je woont.

Op de markt

Ook daar kun je een lekker stukje Boerenkaas kopen en vaak ook andere zuivelproducten van de boerderij.

Doe je je boodschappen in de supermarkt?

Steeds meer winkels hebben kaas en andere zuivel van de boerderij in het assortiment. Let wel goed op het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel op verpakte zuivelproducten en check in de winkel of de kaas wel echt op een boerderij gemaakt is. Er zijn veel producten verkrijgbaar die graag gebruik maken van de ambachtelijke uitstraling van de boerderij, maar die gewoon uit de fabriek komen.

Wil je veel keus en goed advies voor een lekker stukje Boerenkaas?

Ga dan naar de kaasspeciaalzaak of een foodspecialiteitenwinkel. Je vindt er de mooiste en lekkerste kaasjes, soms ook andere zuivel. Je krijgt vaak extra informatie en leuke tips, bijvoorbeeld voor een heerlijk kaasplankje, een lekkere fondue van Boerenkaas of die perfecte, overjarige Boerenkaas over je carpaccio. De betere kaasspeciaalzaak en foodspecialiteitenwinkel is gecertificeerd door de Stichting Kaas en Delicatessen van het Vakcentrum Levensmiddelen.

Kaart wordt geladen...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10