Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met zalmeitjes en basilicumolie

Ingrediënten

(4 personen)

1 kleine bloemkool, in roosjes
1 aardappel, geschild, in blokjes
2 sjalotjes, fijngesneden
30 g boerenroomboter
5 dl groentebouillon
3-4 dl boerenmelk
zout, peper
handjevol verse basilicumblaadjes
4 el olijfolie
1 klein potje zalmeitjes

Bereidingswijze:

Stoof de bloemkool, aardappel en sjalot 5 min. in de boter. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep circa 15 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng de soep opnieuw aan de kook met de melk en breng op smaak met zout en peper. Pureer de basilicum met de olie tot er een mooie groene olie ontstaat. Serveer de soep met mooie druppels basilicumolie en een lepeltje zalmeitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *