MENU

Inschrijven voor de Cum Laude Awards 2021

Beste leden van de BBZ,

Eindelijk is het dan zover, de Cum Laude Awards 2021 komen er echt aan!!! Zowel Kaas als Zuivel en Zachte kaas worden in één week gekeurd. De inschrijving gaat open op 21 juli, via deze e-mail wordt u uitgenodigd om in te schrijven. Alle data zijn onder voorbehoud van de richtlijnen van RIVM die in september 2021 van kracht zullen zijn.

Belangrijke datums

De uiterste inschrijfdatum voor alle producten is vrijdag 20 augustus 2021

Inschrijven voor de Cum Laude Awards 2021:  Cum Laude Awards 2021

Alleen middels het invullen van het inschrijfformulier via bovenstaande link kunt u zich aanmelden. Bijgevoegd bij deze e-mail vindt u tevens het reglement van deelname. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging op het emailadres dat u ingevuld heeft. Deelname is gratis voor leden en niet-leden betalen € 500,- per Kaas-inzending en € 100,- per Zuivel en Zachte Kaas-inzending. Deze kosten dienen voor 2 september 2021 voldaan te zijn.

De keuring van de producten gaat plaatsvinden op 6 en 7 september 2021 bij Fort Wierickerschans te Bodegraven. Op woensdag 8 september vindt dan de prominentenkeuring plaats en aansluitend gaat via een Roadshow op 8 & 9 september de prijsuitreiking plaatsvinden. In verband met de huidige Corona maatregelen kunnen we nog geen feestavond organiseren.

De kazen, zuivelproducten en zachte kazen kunnen ingeleverd worden op donderdagmiddag 2 september, tijdens de Algemene Ledenvergadering om 14.00 uur in Bodegraven bij Fort Wierickerschans. U ontvangt nog een aparte uitnodiging hiervoor. Ook kunnen de kazen, zuivelproducten en zachte kazen ingeleverd worden op donderdagavond 2 september tot 21.00 uur bij Fort Wierickerschans. De producten worden genummerd bij het inleveren.

Producten dienen uiterlijk donderdag 2 september 2021 binnen te zijn. Daarna worden geen producten meer in ontvangst genomen.

Categorieën

Het aantal categorieën is dit jaar minder dan andere jaren. Om toch de Cum Laude Awards 2021 door te laten gaan, hebben we een beperkter aantal categorieën. Hierdoor zijn er een aantal categorieën samengevoegd. De Kaas,  Zuivel en Zachte Kaas wordt technisch gekeurd volgens de categorie waarin deze zou horen. U kunt deelnemen in de volgende categorieën:

  1. Boerenkaas
  1. Goudse Boerenkaas belegen (minimaal 16 weken; koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  2. Goudse Boerenkaas oud (minimaal 10 maanden; koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  3. Kruiden Boerenkaas (koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Leidse kaas, Specialiteiten
  1. Kaas van de Boerderij
  1. Kaas van de Boerderij belegen (minimaal 16 weken; koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  2. Kaas van de Boerderij oud (minimaal 10 maanden; koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  3. Kruidenkaas van de Boerderij (koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Leidse kaas, Specialiteiten
  1. Zuivelbereider
  1. Zuivelbereider, belegen kaas (minimaal 16 weken; koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  2. Zuivelbereider, oude kaas (minimaal 10 maanden; koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  3. Zuivelbereider Kruidenkaas (koe, geit, schaap)
    • Hieronder valt ook: Leidse kaas, Specialiteiten
  1. Zuivel en Zachte Kaas (koe, geit, schaap)
  1. Yoghurt (ook: Hangop, Griekse Yoghurt en Verse kaas/Kwark)
  2. Boter 
  3. Karnemelk
  4. Zachte kaas en halfzachte kaas (met witschimmel, blauwschimmel, roodbacterie)

Ad 4.1   Yoghurt moet vol en naturel zijn. Hangop en Griekse yoghurt zijn niet gestremd.
Ad 4.2   Boter moet ongezouten zijn.
Ad 4.3   Karnemelk is gekarnd.
Ad 4.4   Zachte kaas is niet geperst, onder eigen gewicht gedraineerd. Half-zachte kaas is licht geperst

Er moet een ingevulde productomschrijving bij ieder product in de categorie van Zuivel en Zachte kaas (zie bijlage)

Dit kan op de volgende manieren:

Per product dienen 4 eenheden te worden ingeleverd. De producten kunnen ingeleverd worden op donderdagmiddag en avond 2 september, voor of tijdens de Algemene Ledenvergadering die om 14.00 uur begint bij Fort Wierickerschans in Bodegraven. Let op de aanvangstijd: 14.00 uur. Indien het niet mogelijk is om een ALV-bijeenkomst te organiseren ivm RIVM richtlijnen, wordt u t.z.t. geïnformeerd over de aanpassing.

Er dient rekening gehouden te worden met een ruime houdbaarheidsdatum, zodat producten tijdens de prominentenkeuring 8 september 2021 nog niet aan de houdbaarheidsdatum zijn.

Om hieraan te kunnen voldoen, geven we de mogelijkheid om ook producten in te leverenin Giessenburg, Hellouw, Dronten of Oude Ade van dinsdag 31 augustus tot en metdonderdag 2 september 12.00 uur. Daarna worden geen producten meer in ontvangst genomen.

Inleveradressen:          
De familie Kwakernaak, Hofdijklaan 23, 2374 BS  Oud Ade
Kaasboerderij De Polderzoom, Elburgerweg 36, 8251 RJ Dronten
Jeantine van Dusseldorp, Korfgraaf 38, 4174 GM Hellouw, (tevens postadres voor insturen van producten)
Kaasboerderij Slob, Hoefweg West 5, 3381 MA, Giessenburg

Mocht het digitaal aanmelden echt niet lukken, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Heleen Brantenaar, 06-83 962 583 of via e-mail secretariaat@boerderijzuivel.nl. Een van de teamleden van Cum Laude neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

De Cum Laude Awards 2021 worden mede mogelijk gemaakt door:

creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder