Portobello’s met Goudse Boerenkaas

Gevulde portobello’s met extra belegen Goudse Boerenkaas, in de oven bereid Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes en houd apart. Lepel voorzichtig de lamellen eruit. Bak de de hoeden van de portobello’s met de gladde kant naar beneden 2 min. in wat boter. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Snipper de […]

Lees verder…

Gemarineerde trostomaatjes

Gemarineerde trostomaatjes met verse roomkaas van de boerderij   Heerlijk als amuse, klein voorgerechtje of als borrelhapje Bereidingswijze: Snijd de tomaatjes rondom in met een puntig scherp mesje, zorg dat je alleen het velletje insnijdt en zo min mogelijk in het vruchtvlees. Het kroontje aan het tomaatje laten. Breng een pannetje met water en zout […]

Lees verder…

Gegratineerde uiensoep met Goudse Boerenkaas

  Lunchgerecht voor 4 personen. Serveer een kleinere portie als voorgerecht of juist een grotere portie, eventueel met extra toast, als maaltijdsoep (hoofdgerecht) Bereidingswijze: Bouillon: Doe de kip/botten in een pan. Voeg de ui, prei, wortel en bleekselderij en eventueel de knoflook toe. Voeg 2 liter water toe en breng op een hoog vuur aan […]

Lees verder…

Risottoballetjes met Boerenkaas

Salade met risottoballetjes met Boerenkaas Met salade een heerlijk voorgerecht, zonder salade een feestelijk borrelhapje. Bereidingswijze: Snipper en fruit de sjalot op middelhoog vuur in een ruime kookpan. Voeg de rijst toe en fruit alles tot de rijst glazig wordt. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen door de rijst. Voeg […]

Lees verder…

Pompoensoep met Boerenkaas

Pittige soep van flespompoen met Boerenkaas Bereidingswijze: Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen). Fruit in een ruime koekenpan de […]

Lees verder…

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

  Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht Bereidingswijze: Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de […]

Lees verder…

Linzen met schuim van boerenyoghurt

Pittige linzen met schuim van boerenyoghurt en ‘keitjes’ van koriander Bereidingswijze: Meng eerst de yoghurt met olijfolie en mayonaise, breng op smaak met iets zout. Doe dit mengsel in een kidde ( slagroomspuit) en draai hierop 2 patronen. Zet de kidde tot gebruik in de koelkast. Voor de linzen het gesnipperde sjalotje met knoflook, rode […]

Lees verder…

Soep met Boerenkaas, mosterd en prei

Boerenkaassoep Bereidingswijze: Meng de Boerenkaas met de tijm en leg op ruime afstand van elkaar eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel uit tot cirkels, maar zorg dat er geen grote gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8-12 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot ze krokant en […]

Lees verder…