Hangop met rabarber

Hangop van boerenyoghurt of -karnemelk met 2 soorten rabarber   Verrukkelijke hangop krijg je door boerenyoghurt of boerenkarnemelk uit te laten lekken. Leg daarvoor een schone theedoek (of een stuk kaasdoek) in een vergiet en schenk hierin de yoghurt of karnemelk. Laat 4-6 uur uitlekken. Bereidingswijze: Breng de hangop op smaak met poedersuiker en rasp […]

Lees verder…

Gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika gevuld met Goudse Boerenkaas en zachte geitenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng de geitenkaas met de crème fraîche of boerenroom, de Goudse Boerenkaas, knoflook, basilicum, ei, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Vul de gehalveerde paprika’s […]

Lees verder…

Boterham met Boerenkaas

Boerenboterham met Boerenkaas, radijs en preischeutjes Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen, ontbijt-/lunchgerecht Bereidingswijze: Besmeer de boterhammen met roomboter, beleg met kaas en versier met de radijsjes. Bestrooi naar smaak met preischeuten en versgemalen peper. Bereiden: ± 5 min. Tip: Lekker met een glas koude boerenmelk of -karnemelk. Vervang de roomboter door humus voor […]

Lees verder…

Spinaziesalade met boerenyoghurt

Turkse spinaziesalade met Hollandse boerenyoghurt Bereidingswijze: Haal de dikke stelen van de spinaziebladeren. Laat de rozijnen in heet water wellen. Verhit de boter op hoog vuur in een ruime koekenpan en roerbak de spinazie heel kort tot het net geslonken is. Schep direct uit de pan op een platte schaal en laat afkoelen. Halveer de […]

Lees verder…

Gevulde mini paprika’s met roomkaas

Bereidingswijze: Snijd aan de steelkant de kapjes van de paprika’s en verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten (dit gaat goed met een puntig theelepeltje). Roer de roomkaas los met de crème fraîche of boerenroom en breng het mengsel op smaak met zout, peper, peterselie en kervel. Vul de paprika’s met het roomkaas mengsel. Duw het […]

Lees verder…

Ravioli met Boerenkaas en spinazie

Een iets bewerkelijk recept, maar met een fantastisch resultaat! Bereidingswijze: Basisrecept pastadeeg: Meng beide bloemsoorten en stort ze op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren boven het kuiltje, voeg olie en een snufje zout toe. Kneed alles met één hand, van binnen naar buiten, tot een samenhangend mengsel. Kneed het […]

Lees verder…

Portobello’s met Goudse Boerenkaas

Gevulde portobello’s met extra belegen Goudse Boerenkaas, in de oven bereid Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes en houd apart. Lepel voorzichtig de lamellen eruit. Bak de de hoeden van de portobello’s met de gladde kant naar beneden 2 min. in wat boter. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Snipper de […]

Lees verder…