Smoothie van avocado

Smoothie van avocado, banaan en sinaasappel en boerenyoghurt Bereidingswijze: Pel de banaan, snijd hem in stukjes en leg ze 10 minuten in de vriezer. Snijd de sinaasappel rondom schoon tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in stukken en verwijder eventuele pitten. Halveer de avocado. Neem de pit eruit en lepel het vruchtvlees in de […]

Lees verder…

Gevulde flensjes met geitenkaas

Gevulde flensjes met geitenkaas van de boerderij, wilde spinazie en kikkererwten Bereidingswijze: Scheur de nerven uit de spinaziebladeren, was ze in ruim water en laat ze goed uitlekken. Maak flensjesbeslag van het kikkererwtenmeel of de bloem, ei, melk, fijngesneden rozemarijn en wat zout. Kruis het vel in van de tomaten. Dompel ze 10 seconden onder […]

Lees verder…

Caponata met overjarige Boerenkaas

  Caponata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Sicilië (Italië) komt. Het is een gekookte salade die traditioneel bestaat uit aubergine met bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Er zijn in de loop der tijd veel varianten ontstaan. In deze variant bakken we in boerenboter in plaats van olijfolie en hebben we de bleekselderij […]

Lees verder…

IJsjes van boerenkarnemelk

IJsjes van boerenkarnemelk, boerenyoghurt en blauwe bessen Bereidingswijze: Breng de bessen onder af en toe roeren met 1 el suiker en iets water zachtjes aan de kook. Verwarm het bessenmengsel tot het eruitziet als jam, maar laat het niet tot puree koken. Laat het mengsel afkoelen. Meng de karnemelk met de room, yoghurt en suiker. […]

Lees verder…

Gevulde kipfilet met saus van Boerenkaas

Kipfilet gevuld met ham en jonge Boerenkaas, gegarneerd met een roomsaus met mosterd, peterselie en belegen Boerenkaas Bereidingswijze: Snijd de kipfilets overlangs in en klap ze open. Bestrooi het vlees met zout en peper en beleg de opengeklapte kipfilet met een plak ham en een plak jonge Boerenkaas. Vouw de filet weer dicht en bind […]

Lees verder…

Boerenvla met vanille-rabarber

Gele boerenvla met vanille-rabarber, slagroom en kaneelbeschuit   Heerlijk lente-/zomertoetje met Echte Boerderijzuivel voor 4 personen. Bereidingswijze: Was en snijd de rabarber in 3 cm stukken. Meng de raberber in een ruime kookpan met de suiker, uitgeperste sinaasappel en het gespleten vanillestokje. Breng aan de kook en roer regelmatig tot de rabarber zacht is, maar […]

Lees verder…