Banaan-aardbei karnemelk

Lekker als ontbijtdrank, als tussendoortje, maar ook als zomers toetje. Bereidingswijze: Pel de banaan en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de aardbeien schoon, bewaar een mooie aardbei met kroontje voor de garnering en halveer de overige exemplaren. Doe het fruit met de karnemelk in een mengbeker of blender en mix dit op de hoogste […]

Lees verder…

Boerenyoghurt parfait

Parfait van boerenyoghurt met kletskoppen en sinaasappel Bereidingswijze: Bekleed de cakevorm met plasticfolie. Hak de helft van de kletskoppen in stukjes. Was de sinaasappel en rasp 1 eetlepel sinaasappelschil. Schil de sinaasappel met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snij de sinaasappel in plakken. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel […]

Lees verder…

Frittata met Goudse Boerenkaas

Aardappel frittata met paddenstoelen en Goudse Boerenkaas Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, dat ook heel geschikt is voor de lunch. Bereidingswijze: Snij de paddenstoelen in partjes of halveer ze en snijd de bieslook. Bak de aardappelschijfjes ca. 7 min. in de olie licht bruin. Bak de paddenstoelen een paar min. mee en voeg de helft van […]

Lees verder…

Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas

Een smakelijk bijgerecht. Lekker met gebakken worstjes en veldsla besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en geroosterde pompoenpitten. Bereidingswijze: Breng de melk met de bouillon aan de kook. Schil de koolraap en snij hem in blokjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes koolraap in ca. 15 min gaar in de melk-bouillon. Verwarm de oven voor op […]

Lees verder…