Gegratineerde uiensoep met Goudse Boerenkaas

  Lunchgerecht voor 4 personen. Serveer een kleinere portie als voorgerecht of juist een grotere portie, eventueel met extra toast, als maaltijdsoep (hoofdgerecht) Bereidingswijze: Bouillon: Doe de kip/botten in een pan. Voeg de ui, prei, wortel en bleekselderij en eventueel de knoflook toe. Voeg 2 liter water toe en breng op een hoog vuur aan […]

Lees verder…

Rösti met prei en Boerengatenkaas

Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. In het originele recept van ZTRDG is voor de Boerenkaas gekozen voor de Vinkethaler. Bereidingswijze: Schil de aardappels en rasp ze. Snij het witte gedeelte van de prei in superdunne ringetjes (groene deel wordt niet gebruikt). Meng aardappel en prei met royaal zout en peper. Maak een papje van het […]

Lees verder…

Kaasfondue

Fondue van Boerenkaas   Serveer bij de fondue: reepjes brood, krokante soepstengels, in de schil gekookte krielaardappelen, plakjes venkel, roosjes broccoli, groene asperges, partjes peer, plakjes rauwe ham. Bereidingswijze: Verwarm de melk en roer in gedeelten de kaas erdoor. Blijf roeren en laat de kaas op zacht vuur smelten (roer met een houten lepel in […]

Lees verder…

Pastagratin met Boerenkaas

Penne met courgette en met Boerenkaas gegratineerd Bereidingswijze: Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de lente-ui circa 1 min. in de boter. Voeg de courgette toe en bak deze 3 min. mee. Roer de peterselie en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de […]

Lees verder…

Cantharellentaart met Boerenkaas

Cantharellentaart met Boerengatenkaas en salie   Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. Lekker met een gemende salade met geroosterde noten. Ook geschikt als hoofdgerecht; reken dan meer per persoon (bv. voor 2 personen). Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng voor het deeg de bloem met in blokjes gesneden boter, het ei, 2 el […]

Lees verder…

Boerenburger met twee soorten kaas

Boerenburger met Boeren Goudse en -geitenkaas Bereidingswijze: Haal de bladeren van de sla los en zet ze op koud water. Kneed het gehakt goed door met het ei, fijngesnipperd ui, paneermeel en mosterd. Breng verder op smaak met zout, peper en worcestersaus. Vorm er mooie platte hamburgers van en leg ze in de koelkast. Snij […]

Lees verder…