Oktober Boerenkaasmaand

Het is weer Oktober Boerenkaasmaand! Met allerlei leuke acties en activiteiten, in kaasspeciaalzaken, op de markt, in supermarkten en op de boerderij. Er verschijnen speciale magazines en kranten, met veel informatie over of soms zelfs speciaal voor Boerenkaas. Op verschillende boerderijen en data kan je deelnemen aan een gratis Boerderij-Beleving. Zo ontdek je hoe Boerenkaas en andere zuivel op de boerderij gemaakt wordt.

Wil je kans maken op een heel unieke Boerderij-Beleving? Doe dan mee aan de prijsvraag op Kaas.nl, speciaal voor Oktober Boerenkaasmaand! Deze Boerderij-Beleving vindt plaats op een boerderij die uitsluitend per bootje bereikbaar is. En de boer en boerin die daar wonen en boeren, mogen zich dit jaar de makers noemen van de allerlekkerste Boerenkaas; afgelopen voorjaar wonnen zij de landelijke verkiezing Cum Laude met hun Boerenkaas. Natuurlijk krijg je een lekker stuk Boerenkaas mee naar huis.

Boerenkaas moet je gewoon proeven, juist omdat geen enkele Boerenkaas hetzelfde is. In kaasspeciaalzaken, op de markt en in de boerderijwinkel kan je altijd proeven. En deze maand zijn er ook in een aantal supermarkten proeverijen met Boerenkaas. De data en locaties vind je in de agenda.

Boerenkaas smaakt natuurlijk heerlijk uit het vuistje, of op een lekkere (bruine) boterham. Combineer eens een aantal mooie Boerenkazen op een lekker kaasplankje, ter afsluiting van een etentje met vrienden of familie. En verwerk Boerenkaas daarnaast ook eens in allerlei lekkere recepten.
Speciaal voor Oktober Boerenkaasmaand is er de Receptkaart Boerenkaas aardappelgratin. Wil je de kaart liever op papier, je vindt hem op veel Boerenkaas-verkooppunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *