Lolly van geitenkaas

Lolly van geitenkaas, appel, rode biet en lavaspoeder

 

Heerlijk als amuse of als borrelhapje

Ingrediënten
(6 personen)

  • 100 g verse zachte geitenkaas van de boerderij
  • ½ Elstar appel, geschild en in zeer kleine blokjes gesneden
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 fles bietensap
  • 1 sjalot
  • 10 peperkorrels
  • 25 g aardappelzetmeel
  • 4 g agar
  • lavaspoeder

Bereidingswijze:

Kook het bietensap met de gesneden sjalot, laurier en peperkorrels in tot ½ liter. Bind het bietensap met het aardappelzetmeel (aangemaakt met een klein beetje koud water) en de agar. Al roerende even goed doorkoken. De geitenkaas samen met de zeer fijngesneden appel en wat versgemalen peper ‘doorkneden’. Mooie balletjes vormen (met een ijsknijper), tot mooie ballen rollen. De ballen (als je die hebt) in een bolmatje leggen, anders op een plankje of in een schaaltje, de stokjes er netjes insteken en op laten stijven in koelkast of vriezer. De lolly’s netjes door de warme gelei halen en daarna weer mooi op laten stijven. Vlak voor serveren onderkant even ‘dippen’ in poeder van gedroogde lavas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *