Koude bietensoep met boerenyoghurt

Koude bietensoep met boerenyoghurt en bieslook

 

Houd naast de bereidingstijd rekening met tijd om te koelen: 1 nacht

Ingrediënten

(6 personen)
  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • olie
  • 1 kg rauwe rode bieden, geschild en in parten
  • 2 liter lichte groentenbouillon
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 ml)
  • zout, peper en suiker
  • 1 el citroensap
  • 250 ml boerenyoghurt
  • bosje bieslook

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Fruit in een kookpan in wat olie glazig en voeg de bieten en bouillon toe. Breng aan de kook en kook ca. 1,5 uur zachtjes tot de bieten zacht zijn. Voeg de gepelde tomaten toe en breng weer aan de kook. Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een dunne puree. Voeg meer bouillon of water toe als de soep te dik is.

Laat de soep een nachtje in de koelkast staan en breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap.

Serveer de soep met boerenyoghurt en gesneden bieslook.

Bereiden: ± 90 min.

Voor de variatie:

De soep is ook warm heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *