Koolsalade met boerenkarnemelk

Koolsalade met Boerenkarnemelkse dressing

 

De term coleslaw is ook gebruikelijk voor dit recept.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 500 g spitskool (1/2 kool)
  • 100 ml boerenkarnemelk
  • ½ citroen
  • 1 à 2 el mayonaise
  • 50 g kappertjes + 1 el kappertjes sap
  • 1 el honing
  • zout en peper
  • ½ rode ui
  • 1 el gehakte platte peterselie en bieslook
  • 1 grote friszure appel

Bereidingswijze:

Snij de kool dwars in dunne reepjes. Maak de dressing door de karnemelk met het citroensap, mayonaise, kappertjes + 1 el sap en honing te mengen. Meng de dressing in een ruime kom door de gesneden kool en breng lekker op smaak met zout en peper. Schep de kool regelmatig om de dressing goed in te laten trekken en de kool zal ook redelijk slinken. Snipper de ui, hak de peterselie en bieslook en schep door de kool. Was en snij de appel (met schil) in vieren. Snij de parten in dunne partjes en schep ze door de salade. Schep de salade uit de kom in een serveerschaal en giet de achtergebleven dressing in een kommetje en serveer deze erbij. Maak de salade een uurtje van te voren zodat de dressing lekker in de kool trekt.

Bereiden: ± 20 min.

Tip:

Ook lekker met knapperig uitgebakken gerookte spekjes of als bijgerecht bij met rozemarijn gekruid varkensvlees, of bij kruidige verse (venkel) lamsworstjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *