Het is weer Oktober Boerenkaasmaand

Het is weer Oktober Boerenkaasmaand! Een hele maand lang is er extra aandacht voor de echte, pure, authentieke Boerenkaas, die in vele soorten, maten, leeftijden en smaken verkrijgbaar is. Er zijn spraakmakende acties in speciaalzaken waar altijd wel meerdere varianten Boerenkaas te proeven zijn, gratis Boerderij-Belevingen op boerderijen verspreid door het land en proeverijen in supermarkten. En er is een leuke actie op Facebook, waarbij je kans maakt op een origineel weekend voor 4 personen.

Boerenkaas moet je gewoon proeven, juist omdat geen enkele Boerenkaas hetzelfde is. Elke Boerenkaas is een uniek stukje vakmanschap van de boer en boerin, met dank aan de melk van hun koeien, schapen of geiten. Door zorgvuldig te proeven, ontdek je de rijkdom in smaakvariaties. In kaasspeciaalzaken, op de markt en in de boerderijwinkel kan je altijd proeven. En deze maand zijn er in 50 supermarkten proeverijen met Boerenkaas. De data en locaties vind je in de agenda.

Ook vind je in de agenda de data en locaties voor de Boerderij-Belevingen, met uitleg van de boer/-in, een rondleiding over de boerderij, leuke ‘doedingen’ voor de kids en een proeverij. Zo ontdek je in 2 uur tijd hoe Boerenkaas en andere zuivel op de boerderij gemaakt wordt. Een super leuk en leerzaam uitje, ook een prima idee voor in de herfstvakantie natuurlijk. En nog helemaal gratis ook!

Vind je zo’n uitje van 2 uur niet genoeg? Maak dan kans op een heel weekend lang ‘proeven van het boerenleven’! Doe op Facebook mee aan de speciale actie voor Oktober Boerenkaasmaand en maak kans op een weekend voor 4 personen. Je overnacht in een leuke bed & breakfast en gaat op bezoek bij de boer en boerin die dit voorjaar de Cum Laude verkiezing wonnen van de allerlekkerste Boerenkaas van Nederland, met uitleg, rondleiding en proeverij. En dan ga je ook nog eens een avond lekker uit eten in een restaurant waar Boerenkaas volop op de kaart staat.

Boerenkaas smaakt natuurlijk heerlijk uit het vuistje, of op een lekkere (bruine) boterham. Combineer eens een aantal mooie Boerenkazen op een lekker kaasplankje, ter afsluiting van een etentje met vrienden of familie. En verwerk Boerenkaas daarnaast ook eens in allerlei lekkere recepten.
Speciaal voor Oktober Boerenkaasmaand is er de Receptkaart Boerenkaas ham-rolletjes. Wil je de kaart liever op papier, je vindt hem op veel Boerenkaas-verkooppunten.

Boerenkaas is door de Europese Unie erkend en beschermd als een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Dat betekent dat niet zomaar alle kaas Boerenkaas genoemd mag worden. Alleen kaas die echt op de boerderij is gemaakt, met de verse, rauwe melk afkomstig van de eigen veestapel, mag Boerenkaas heten. Boerenkaas is een specialiteit die altijd onderscheidend is van alle andere kazen. Op de kaasboerderij is de hele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand. De boer en boerin werken heel zorgvuldig en schoon en er zijn vaak controles, die heel streng zijn. Zo kan iedereen veilig genieten van deze lekkere kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *