Boerenkaas en de Week van de Smaak

Oktober, dat betekent traditiegetrouw extra aandacht voor Boerenkaas. Er is een Week van het Brood en een Week van het Bier. Er zijn weken voor van alles en nog wat. Deze week is het ook nog eens de Week van de Smaak. En dat is de lekkerste week van het jaar. Een mooier begin van Oktober Boerenkaasmaand kunnen we niet bedenken. Want bij Boerenkaas draait alles om smaak, waarbij elke Boerenkaas zijn eigen unieke smaak heeft.

Voor Boerenkaas claimen we gewoon een hele maand. De variatie in smaak is zo rijk en bijzonder, dat we daarvoor gewoon meer tijd nodig hebben dan een week.

Deze maand zijn er allerlei acties en activiteiten, in kaasspeciaalzaken, op de markt, in supermarkten en op de boerderij. Op verschillende boerderijen en data kan je deelnemen aan een gratis Boerderij-Beleving. Zo ontdek je hoe Boerenkaas en andere zuivel op de boerderij gemaakt wordt.

Wil je kans maken op een heel unieke Boerderij-Beleving? Doe dan mee aan de prijsvraag op Kaas.nl, speciaal voor Oktober Boerenkaasmaand! Deze Boerderij-Beleving vindt plaats op een boerderij die uitsluitend per bootje bereikbaar is. En de boer en boerin die daar wonen en boeren, wonnen afgelopen voorjaar de landelijke verkiezing Cum Laude met hun Boerenkaas. Natuurlijk krijg je een stuk van die allerlekkerste Boerenkaas mee naar huis.

Wat ons betreft maken we van 2015 gewoon ‘het jaar van de Boerenkaas’. En van 2016, en van 2017, ….. Lang leve de Boerenkaas en al die boeren en boerinnen die dit mooie, bijzondere product maken, op hun eigen boerderij, met de melk van hun eigen koeien, schapen of geiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *