Boerderij-Beleving: dat is echt op visite bij de boer

Iedereen die het zelf heeft ervaren, zal het beamen: een Boerderij-Beleving is een unieke ervaring. Open dagen op een boerderij zijn leuk, maar daarmee is een Boerderij-Beleving niet te vergelijken. Bij een Boerderij-Beleving ben je echt een gast die een VIP-behandeling krijgt. De boer en boerin ontvangen je op hun eigen boerderij en bieden je een speciaal programma. Je gaat met al je zintuigen aan de slag en ontdekt zo in 2 uur tijd het verhaal van Echte Boerderijzuivel.

De boer en boerin nemen je mee in hun wereld: de kaas- of zuivelboerderij. Ze vertellen je hun verhaal: hoe hun dag eruit ziet, hoe ze met hun dieren omgaan, wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van de volwassen en de jonge dieren, hoe ze hun dieren voeren en melken. En natuurlijk wat ze daarna allemaal zelf met die melk doen. Want van de melk van de eigen koeien, geiten of schapen maken de boer en boerin op een kaas- of zuivelboerderij allemaal lekkere producten, zoals kaas, boter, yoghurt, vla of ijs. En het leuke is: je luistert niet alleen, je mag ook zelf aan de slag: koeien voeren of geitjes aaien, zelf boter en karnemelk maken of een Boerenkaas van een beschermlaagje voorzien. Vooral de kinderen vinden dit erg leuk.

En dan is er ook nog een proeverij. Want het is mooi om het verhaal van de boer en de boerin te horen. En het is leuk om zelf aan de slag te gaan. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om die lekkere producten. Daarom proef je tijdens een Boerderij-Beleving verschillende soorten Boerenkaas en andere zuivel van de boerderij. En aan het eind van het programma ga je nog even naar de boerderijwinkel, zodat je thuis heerlijk kunt nagenieten van je aankopen.

Een Boerderij-Beleving is een leuk en leerzaam uitje, vooral voor gezinnen met kinderen op de basisschool. Een Boerderij-Beleving is ook een goed idee voor opa’s, oma’s en hun kleinkinderen. Dankzij steun van de Europese Unie is deelname nog helemaal gratis ook. Kies zelf een geschikte datum en maak een keuze uit ongeveer 20 deelnemende kaas- en zuivelboerderijen. Wees er snel bij, want per Boerderij-Beleving is er beperkt plaats beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *